Prothese service aan huis

“Een goede gebitsprothese

draagt bij aan de kwaliteit van leven..”

Professioneel advies bij iedere behandeling.

Gratis intake gesprek

Persoonlijke benadering

Vakbekwaam

Onze diensten

Volledige gebitsprothese

Een volledige prothese is een hulpmiddel dat de natuurlijke tanden en kiezen vervangt.

Implantaatprothese

Een implantaat wordt vaak geplaatst als u over het functioneren van een ‘normale prothese” niet tevreden.

Gedeeltelijke gebitsprothese

Ontbreken er enkele elementen, dan is een gedeeltelijke gebitsprothese wellicht een uitkomst voor u.

Frameprothese

Is een metalen basis waar de vervangende kunstof tanden of kiezen in zijn verwerkt.

Noodprothese

Door allerlei oorzaken kunt u uw tanden en/of kiezen verliezen. Als u dit gebeurt komt u in aanmerking komen voor uw eerste gebitsprothese.

Reparatie & Rebasing

Wanneer uw gebitsprothese op de een of andere manier kapotgegaan is of niet goed meer past kunt daarvoor bij ons terecht.

De tandprotheticus aan huis

Heeft u zelf geen vervoer of bent u slecht ter been, geen nood!

Helaas is het voor sommige mensen niet mogelijk om een praktijk te bezoeken of om een familielid te vragen om hulp.
Wij bieden daarom huisbezoeken aan in de omgeving Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en omgeving Rhenen.

Voor het aanmeten van een nieuw kunstgebit zijn er ongeveer 6 afspraken nodig om tot een volledige behandeling te komen.
Wij komen bij u thuis voor een gratis intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken. Dit gebeurt voor u in een vertrouwde omgeving zoals bijvoorbeeld aan uw eigen keukentafel.

Verloop van de behandeling

 

Wij starten elk behandelingstraject met een intakegesprek. Dit intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit intakegesprek wordt er een mondonderzoek gedaan en uw eventuele prothese bekeken en uw klachten en persoonlijke wensen besproken. Op basis van een mondonderzoek wordt het mogelijke behandelplan en de bijbehorende kosten besproken. Na akkoord op het voorgestelde behandelplan worden er eerste afdrukken van de kaak gemaakt en vervolgafspraken gemaakt.

Op het eerste model worden afdruklepels gemaakt die volledig aan uw kaak zijn aangepast, de individuele afdruklepels. Met deze afdruk worden de kaken precies afgedrukt voor een perfecte en juiste pasvorm. (precisieafdrukken van de kaak)

Het vaststellen van de beetbepaling tussen boven- en onderkaak.
In deze fase van het proces bepalen we hoe de tanden en kiezen op elkaar moeten komen. Na de beetbepaling kunt u samen met de tandprotheticus de kleur en de vorm van de tanden uitkiezen. Hierbij wordt ook besproken de stand van de tanden, zowel netjes naast elkaar of zoals u vroeger het had. Bij het aanmeten van uw gebitsprothese bent u degene die bepaalt hoe u eruit gaat zien! Wij geven u hierbij advies.

Tijdens het proefpassen van de prothese controleren wij o.a. of de kiezen goed op elkaar sluiten, de lippen mooie gevuld zijn en tanden mooi bij u passen. Het is in deze fase mogelijk om eventueel aanpassingen te doen om ervoor te zorgen dat het gebit goed past. Pas als alles in orde is wordt uw prothese definitief gemaakt.

Plaatsen gebitsprothese.
Bij het plaatsen van uw nieuwe gebitsprothese controleren wij of de kiezen goed op elkaar sluiten en of er geen pijnlijke plekken zijn.

Veel mensen die een gebitsprothese dragen gaan nooit op controle. Bij een volledige gebitsprothese slinken de kaken na verloop van tijd. De onderkaak slinkt sneller dan de bovenkaak, waardoor de gebitsprothese los kan gaan zitten en klachten veroorzaakt. Door regelmatig uw gebitsprothese te laten controleren voorkomt u klachten en gaat uw prothese langer mee.