Prothese service aan huis

“Tijd voor een nieuwe glimlach..”

Professioneel advies bij iedere behandeling.

Gratis intake gesprek

Persoonlijke benadering

Vakbekwaam

Noodprothese

Na uw eerste bezoek aan de tandprotheticus zal hij u doorverwijzen naar een tandarts of kaakchirurg. Vervolgens heeft de tandarts of kaakchirurg besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken. Hij/zij verwijst u weer terug naar de tandprotheticus om vervolgens het noodgebit aan te meten.

Tijdens dit proces wordt er rekening gehouden met uw wensen. Denk hierbij aan de kleur van de tanden of de stand van de tanden in de huidige situatie of wenst u liever mooie rechte tanden. Nadat u de gebitsprothese opgehaald heeft bij de tandprotheticus gaat u vervolgens naar de tandarts/ kaakchirurg om de resterende tanden te laten trekken. Op dat moment wordt de noodprothese geplaatst over de extractiewonden. Het bijkomende voordeel hiervan is dat de noodprothese als een soort drukverband over de wonden draagt. Daarom zult u de eerste 24 uur het gebit in moeten houden.

Vandaag de dag is het echter maatschappelijk niet meer acceptabel om zonder tanden of kiezen over straat te lopen. Waar u voorheen de eerste maanden zonder tanden de straat opliep is nu een noodprothese een mooie oplossing. De eerste dagen zal het gebit vreemd en onwennig aanvoelen, hierdoor zult u een klemmende of pijnlijk gevoel ervaren.

De eerste maanden slinken de kaken enorm, hierdoor zal de pasvorm afnemen. Na verloop van tijd zullen we in de gebitsprotheses een nieuwe binnenlaag aanbrengen zodat de pasvorm beter is. Dit noemen wij een rebasing. Een noodprothese zal ongeveer een halfjaar tot een jaar gedragen worden om vervolgens vervangen te worden voor een definitieve prothese.

Huisbezoek

Heeft u zelf geen vervoer of bent u slecht ter been, geen nood!

Helaas is het voor sommige mensen niet mogelijk om een praktijk te bezoeken of om een familielid te vragen om hulp.
Wij bieden daarom huisbezoeken aan in de omgeving Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en omgeving Rhenen.

Voor het aanmeten van een nieuw kunstgebit zijn er ongeveer 6 afspraken nodig om tot een volledige behandeling te komen.
Wij komen bij u thuis voor een gratis intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken. Dit gebeurt voor u in een vertrouwde omgeving zoals bijvoorbeeld aan uw eigen keukentafel.